in

Brandon (5) werd voor zijn deur doodgereden: ‘Zijn droom was om voor Feyenoord te spelen’

Verdriet en verslagenheid in de Messchertstraat in Rotterdam-West, waar gisteren een afschuwelijk ongeluk plaatsvond.

De 5-jarige Brandon werd geraakt door een bestelbusje en overleed, voor de deur van het huis waar hij woonde met zijn ouders en vier broertjes en zusjes. Familie en buren rouwen om de dood van hun kleine voetbaltalent.

Vader Felix Cristiano Varela Ramos (35) kan amper geloven dat zijn zoontje Brandon Inoah er niet meer is. ,,Het was zo’n geliefd jongetje.

Altijd vrolijk, blij, energiek en ondeugend’’, vertelt hij emotioneel in de straat waar gisteren het ongeluk plaatsvond, vlak voor de deur van hun woning.

,,Hij was enorm dol op zijn broertjes, zijn zussen, moeder, opa’s, oma’s, neven, zijn vader, iedereen. Dol op zijn familie. En zij op hem. We blijven altijd van hem houden.’’

Nooit vergeten
Hij wil graag vertellen over zijn zoontje, hoe hij was. Als eerbetoon. ,,We zullen hem nooit vergeten, hem altijd blijven herdenken. Hij hield van voetbal, van auto’s.

Het was zijn droom om voor Feyenoord te spelen. Hij zat verderop in Spangen op school, op de Prinses Margriet.

Daar was hij ook heel geliefd. Hij had echt charisma.’’ Een buurvrouw komt aanlopen, geeft de man een knuffelbeer, omhelst hem. De twee huilen.

Lees ook  Aan deze signalen herken je een melanoom

” Hij hield van voetbal, van auto’s. Het was zijn droom om voor Feyenoord te spelen ”
– Vader Felix Cristiano Varela Ramos

Het jongetje werd donderdagmiddag voor zijn deur op straat geschept door een bezorgbusje. Ter plekke is hij gereanimeerd. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

De 21-jarige bestuurder is na het ongeluk aangehouden en zit nog vast. Het jongetje kwam waarschijnlijk tussen de geparkeerde auto’s vandaan en klapte tegen de bestelbus, aldus de politie. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

De chauffeur reed in opdracht van PostNL. ,,Wij leven heel erg met de familie mee’’, zegt een woordvoerder van het bedrijf. ,,Het is verschrikkelijk. Dit is je grootste nachtmerrie als ouder.’’

Straat oversteken
,,Het busje moet hard gereden hebben, er zat een deuk in. Terwijl mijn zoontje maar 25 kilo weegt’’, zegt vader Varela Ramos.

,,Uit emotie heb ik naar de politie geroepen dat auto’s hier niet harder dan 10 kilometer zouden moeten rijden.

Auto’s en scooters rijden hier vaker te hard.’’ Hij denkt dat zijn zoontje samen met zijn zus het vuilnis wilde wegbrengen en de straat overstak.

Lees ook  Rotterdamse Steven moet bizarre verzekeringsfraude met dood bekopen

,,Maar ik was er zelf niet bij. Samen met hun moeder Rashell Clasquin zouden ze me later ophalen met de auto van werk’’, zegt Varela Ramos verslagen.

Brandon had twee zussen Jelany (13) en KY-maira (8) en tweelingbroertjes van 1 jaar: Logan en Jaxson. Varela Ramos: ,,Mijn dochter van 8 was bij het ongeluk. Zij is ook ontzettend van slag.’’

Witte bloemen
De buren uit de buurt betuigen hun medeleven. Een vrouw strooit witte bloemen over de plek waar het ongeluk gebeurde en slaat een kruis.

,,Ik ben de hele nacht wakker gebleven’’, vertelt een andere buurvrouw vanuit haar raam. ,,Het heeft de hele straat geraakt. Ik stond in de keuken te koken en hoorde zijn moeder schreeuwen, gillen.

Ik ben gelijk naar beneden gerend, heb 112 en zijn vader gebeld. Als ik aan zijn ouders denk, vreselijk.

Ik ga zo bij ze langs. Misschien kunnen we een herdenking organiseren als zij dat fijn vinden. Dat ze weten dat we aan ze denken.’’

Agent vindt verminkt lijk in bos: “Het is Sophie, de studente die bij de verkeerde deur aanbelde”

Ernstig verbrande tiener krijgt dankzij inzameling mogelijk zicht terug: ‘Wonderen bestaan’