in ,

Bok overlijdt nadat mensen tegen regels in eten over hek gooien: ‘Verdrietig en boos’

Verdriet en boosheid in Dierenpark Prins Hendrik in Den Bosch. Een van de bokken is afgelopen week overleden nadat hij was gevoerd door bezoekers.

Op de hekken in het park staat duidelijk dat dat niet de bedoeling is. “Je bent toch zelf ook niet de hele dag aan het eten?”

De bok verbleef tijdelijk in het park, waar ook kippen, ganzen, pauwen, schapen, herten en nog meer dieren rondlopen.

Lees ook  Man met een gigantische onderkin van 6 kilo krijgt een metamorfose

Op de hekken staat dat mensen de dieren beter niet kunnen voeren. Toch vindt de beheerder regelmatig eten van bezoekers in de dierenverblijven.

Ongezond
Dat heeft volgens de beheerder geleid tot de dood van een van de bokken. “Dit is heel erg verdrietig maar ik word er ook boos om”, laat de beheerder weten via Facebook.

De beheerder vindt het groenafval zelfs storender dan rondzwervend plastic en ander zwerfafval. Vooral sinaasappelschillen en bananenschillen zijn uit den boze.

Lees ook  Daarom sta jij altijd vol muggenbeten en je lief niet

Genoeg te eten
Ook een kleine hoeveelheid voer is niet gewenst, laat het park weten. “Als een heleboel mensen dat doen is het alsnog veel eten voor de dieren.

Ze krijgen elke dag een gezonde hoeveelheid brokken en hooi en af toe is dat op, dat is niet erg. Jij bent zelf toch ook niet de hele dag aan het eten?”

Gevoden Amsterdamse baby is een meisje, in stabiele gezondheid!

Dit overweegt het kabinet: meer sport voor jongeren, extra contactberoepen open en nog meer!