in

Bibian Mentel opent eigen Cruyff Court in Utrecht: ‘Mijn laatste cadeau aan Nederland’

Bibian Mentel heeft vandaag bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht haar eigen Cruyff Court geopend. De 48-jarige voormalig snowboardkampioen Mentel is ambassadeur van de Cruyff Foundation.

Begin deze maand werd bekend dat de gezondheid van Mentel achteruit gaat. Ze heeft al vele jaren kanker en dat is uitgezaaid naar haar hersenen.

Genezing en behandeling is volgens haar artsen niet meer mogelijk. Maar Mentel liet al eerder weten nog van elke dag te willen genieten en voelde zich dinsdag toch nog goed genoeg om haar eigen court te open.

Lees ook  Coronaspuger uit Hengelo kan direct door naar een instelling


Drie keer goud
Het speciale court in Utrecht is volledig ingericht voor de kinderen en volwassenen die daar revalideren.

Het veld krijgt ook een centrale plek bij behandelprogramma’s. Mentel heeft zelf ook meerdere keren gerevalideerd bij De Hoogstraat Revalidatie.

Lees ook  Winkeldiefstal van man (56) blijkt reden te hebben: ‘Mijn familie drinkt veel koffie’

Bij de snowboardster werd op 27-jarige leeftijd botkanker geconstateerd. Daardoor moest haar onderbeen worden geamputeerd.

De ziekte keerde telkens terug, maar keer op keer wist Mentel zich op te richten. Slechts vier maanden na haar amputatie stond ze alweer op haar snowboard en zeven maanden later werd ze Nederlands kampioen snowboardcross bij de validen. Bij de Paralympische Spelen won ze in totaal drie keer goud.

RIVM noteert in week tijd ruim 46.000 besmettingen: ‘Duidelijk begin van derde golf’

Tim (36) ‘daagde de ME uit’, aldus justitie, en strompelt nu rond met brace: ‘Aangifte van politiegeweld’