in

Bewezen: vaders die de afwas doen, hebben vaker s*ks én zijn gelukkiger

De afwas, een rotklusje? Niet wanneer we wetenschappers moeten geloven. Het taakje zou leiden tot meer geluk én een beter s*ksleven.

Was vroeger vooral de vrouw verantwoordelijk voor het huishouden, tegenwoordig zijn de taken gelijkwaardiger verdeeld. Dat blijkt ook een positieve invloed op ons s*ksleven te hebben.

Studie
Voor hun studie, gepubliceerd in het Journal of Marriage and Family, bekeken wetenschappers de gegevens van stellen van midden jaren 80 tot 2006. Wat bleek?

Lees ook  Julia Mekkes (ex Dave Roelvink) laat zeker niets aan je verbeelding over

Huishouden waarbij de man ook regelmatig afwast, hebben meer s*ks dan koppels waar de vrouw deze taak meestal op zich neemt. Daarnaast bleken stellen die de taken eerlijk verdelen 50% meer s*ks te hebben.

Gelijke verdeling
De onderzoekers weten niet precies waarom een gelijke taakverdeling tot meer seks leidt, maar denken dat gelijkheid tegenwoordig erg belangrijk wordt gevonden in een relatie.

Lees ook  Eldina laat haar snor en unibrow staan om mannen af te schrikken

“Hoewel we nog niet kunnen bewijzen waarom, kunnen we zeggen dat als het gaat om klusjes, het eerlijk verdelen s*xy is,” stelt Amanda Miller, professor sociologie aan de Universiteit van Indianapolis en co-auteur van de studie.

Het ‘kleinemannensyndroom’ is bewezen: kleine mannen zijn agressiever

Twee beste vriendinnen laten zich tot identieke Barbies verbouwen