in

Bejaard echtpaar dat ‘niks zonder elkaar doet’ verslaan samen COVID-19 in het ziekenhuis

Een bejaard echtpaar heeft in ziekenhuisbedden naast elkaar gevochten tegen het coronavirus nadat ze het personeel hadden verteld dat ze “niet uit elkaar gingen”.

Sidney Moore, 77, en zijn vrouw Jean, 76, uit Merseyside, Engeland, werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht in dezelfde ambulance op 10 april.

Het verplegend personeel honoreerde hun verzoek om dicht bij elkaar te zijn toen ze in het ziekenhuis werden opgenomen en de artsen geloven dat het hielp om hun geest te verheffen en hun herstel te bevorderen.

Het echtpaar, die elkaar ontmoetten toen ze tieners waren en trouwden in de twintig, hebben nauwelijks een dag apart doorgebracht in hun 60 jaar samen.

Sidney, die nu thuis herstellende is met Jean, vertelde de krant St Helens Star: “Het was onze wens om dit samen onder ogen te zien en ze zorgden ervoor dat we het konden.

“Jean is hardhorend, dus het hielp, want toen konden we allebei begrijpen wat er aan de hand was en het stopte me om me zorgen te maken over haar.

Lees ook  Voormalig Olympisch kampioene Inge de Bruijn laat niets aan de verbeelding over

“We zijn al meer dan zestig jaar niet meer uit elkaar geweest, we doen het niet meer uit elkaar.”

Het echtpaar, dat 3 kinderen, 7 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen heeft, prees het personeel van de Nationale Gezondheidsdienst (NHS) voor hun moed om hen te helpen herstellen.

We waren doodsbang.

Vanaf het moment dat ze werden opgenomen, waren de ambulancemedewerkers briljant, het noodteam was absoluut voortreffelijk.

“Het is eerlijk om te zeggen dat we doodsbang waren, maar er werd zo goed voor ons gezorgd. Iedereen is briljant geweest,” zei hij tegen St Helens Reporter.

Het echtpaar loopt nu het gevaar overvoerd te worden door het aantal verzorgingspakketten dat hun kinderen op hun stoep achterlaten.

Een verpleegster, die alleen bij zijn voornaam Nick wordt genoemd en die voor het paar zorgde, zegt: “Het was een eer om voor Sidney en Jean te zorgen, ik ben zo blij dat het ons gelukt is om ze samen op dezelfde afdeling te houden, want het heeft echt geholpen om hun geest te behouden en ze hebben ons ook laten glimlachen”.

Lees ook  11-jarig meisje vervult de eenvoudige wensen van patiënten van verzorgingstehuizen.

Blijf alsjeblieft thuis

Rowan Pritchard Jones, medisch directeur van het ziekenhuistrustfonds dat voor het paar zorgde, vertelde de Daily Mail: “Het is zo fijn om het herstel van Sidney en Jean te delen. Hun speciale verhaal valt op tussen de vele patiënten die we met succes hebben behandeld en naar huis hebben laten gaan.

“Het fantastische personeel dat hen heeft afgezwaaid, keert terug naar de zorg voor onze patiënten en dit onderstreept dat we alles moeten doen wat we kunnen om hen te helpen en onze NHS te beschermen, dus blijf alsjeblieft thuis.”

We wensen Sidney en Jean een spoedig herstel thuis toe. Deel hun opbeurende verhaal vandaag nog met je vrienden en familie.

Zwangere Katja Schuurman showt babybuik

15 marktplaatsgesprekken die volledig uit de hand lopen