in

Basis­school in Breda dicht vanwege vele besmettin­gen met coronavi­rus

Basisschool De Hoogakker in de Haagse Beemden heeft een van de twee vestigingen gesloten, omdat er in verschillende groepen kinderen zitten die met corona besmet zijn. Groep 8, met 11 zieke leerlingen, moest al eerder thuisblijven.

,,Het is geen fijn besluit om de school te sluiten”, zegt directeur Frans-Joseph de Graaf. ,,Het voelde als een overstroming.

Een dikke week geleden werd er iemand in groep 8 ziek op onze locatie aan de Wandelakker. Na testen bleek dat er elf kinderen in dezelfde klas besmet waren met het coronavirus.”

”Uit de testresul­ta­ten bleek dat er in sommige groepen wel 1, 2 of 4 zieken waren”
– Frans-Joseph de Graaf, Directeur De Hoogakker

Er is twee keer een testbus op school geweest
Het schoolbestuur probeerde het virus in te dammen en liet groep 8 thuisblijven. De school liet vorige week twee keer een testbus komen.

Lees ook  Vermist meisje (11) zat uren verstopt in kledingkast vriendinnetje

De Graaf: ,,Uit de testresultaten die in de dagen daarna via de ouders binnenkwamen, bleek dat er in sommige groepen wel 1, 2 of 4 zieken waren.

Toen er zondag nog meer meldingen kwamen, hebben we besloten de vestiging aan de Wandelakker voor een week te sluiten.

De locatie aan Blokmoeren blijft gewoon open. Voor zover bekend zijn daar geen besmettingen aangetroffen.” Het is niet bekend welke variant van Covid 19 op de school is aangetroffen.

Je ziet niet of kinderen besmet zijn
Volgens De Graaf hebben de meeste ouders begrip voor de situatie. ,,Sommige mensen vinden dat we het besluit eerder naar buiten hadden moeten brengen, maar de meeste mensen hebben begrip. Het probleem is dat je aan veel kinderen niet kunt zien dat ze ziek zijn.

Lees ook  Indiase coronavariant is al hier, vliegverbod komt 'beetje laat'

Pas na het testen werd steeds duidelijker dat er meer kinderen besmet waren dan gedacht.” Ook sommige ouders blijken besmet te zijn.

Op de Hoogakker zijn ook drie collega’s ziek geworden. De Graaf: ,,Een is alweer aan het werk. De twee andere zijn nog ziek thuis.”

Online onderwijs gaat door
De school heeft vorig jaar veel ervaring opgedaan met online onderwijs. ,,Dat konden we heel makkelijk weer opstarten”, aldus De Graaf.

In een brief aan de ouders roept De Graaf de mensen op om kinderen zo min mogelijk met andere kinderen te laten spelen. ,,En bij klachten laat de kinderen testen.” De Hoogakker gaat maandag 22 maart weer open.

Geen zin om te dweilen? Medion verkoopt nu een dweilrobot die je vloer weer laat glimmen!

Moet het einde van corona een nationale feest- of herdenkingsdag worden?