in

Baby baviaan valt in klauwen van leeuw, Kijk wat deze gigantische leeuwin doet met de baby

In Botswana deed zich enige tijd geleden een ongelofelijk schouwspel voor. Dankzij natuurfotografen Evan Schiller en Lisa Holzwarth zijn we getuige van hoe medeleven en nieuwsgierigheid in het dierenrijk soms sterker zijn dan het instinct om te doden. Hoe verschillend de dieren in dit verhaal wel handelen, is ronduit ongelofelijk.

De fotografen waren onderweg in de wildernis en hoorden een luid kabaal in de verte. Even later naderde er een panische groep bavianen. De dieren waren doodsbang en al snel werd duidelijk waarom. Ze werden opgejaagd door een groep leeuwen.

Tijdens de vlucht kregen de leeuwen een vrouwelijke baviaan te pakken en beten haar dood. Maar nu werd duidelijk waarom de vrouwelijke aap niet sneller kon vluchten: ze droeg namelijk een kleine baby bij zich.

De kleine bavianenbaby probeerde zichzelf in een boom in veiligheid te brengen. Maar het was gewond en te zwak om te klimmen. Dan kwam de leeuwin eraan. Het duurde maar enkele seconden voordat ze de baby te pakken had.

Lees ook!
Hond bijna blind, door sadistische val van dierenbeul

Maar toen geschiedde het wonder: de leeuwin bekeek het diertje nieuwsgierig.

Ongelooflijk maar waar, maar ze begon zelfs met het aapje te spelen. Of was dit gewoon stilte voor de storm vooraleer ze dodelijk zou uithalen?

Dan begon de leeuwin te grommen. De fotografen wilden hun camera’s al uitschakelen omdat ze dachten dat het volgende tafereel te gruwelijk zou worden. Tot hun grote verrassing reageerde de leeuwin erg zachtaardig. Ze droeg de baby in haar mond weg van de boom en leunde er beschermend overheen.

De babyaap leek zich nu echt veilig te voelen. Blijkbaar geloofde het aapje zelfs dat het zijn moeder was. Het probeerde de leeuwin zelfs te zogen.

Toen de mannelijke leeuwen dichterbij kwamen, werden ze weggejaagd door de leeuwin. Ze wilde niet dat het aapje zou sterven. Want iemand had al die tijd op dit moment gewacht.

Lees ook!
Vissers zien iets vreemds vastzitten op ijsberg – en beseffen snel de onvoorstelbare waarheid

In een boom wachtte papa geduldig om zijn baby uit het hol van de leeuw te redden. De mannelijke leeuwen maakten ontzettend veel lawaai, waardoor de papa-aap zijn kans schoon zag om uit de boom te springen, zijn baby te grijpen en terug naar boven te vluchten.

Wat enkele minuten eerder nog onmogelijk leek, was nu realiteit. Het leven van de kleine babyaap was gered dankzij het medeleven van de leeuwin en de moed van papa. Dolblij hield hij het kind in zijn armen.

Dit verhaal bewijst dat het leven vol onverwachte wendingen zit. Zelfs al lijkt de situatie hopeloos, soms opent er zich op het laatste nippertje en wanneer je dat het minste verwacht, toch nog een deur.

DEEL DIT WONDERMOOIE VERHAAL MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!

Mama van 3 sterft op tafel nadat ze te vroeg bevalt om leven van baby te redden

Man installeert camera’s bij donkere noordpool en weet bizarre beelden vast te leggen