in

Artsen waarschuwen voor nieuw ‘milieuvriendelijk’ hulpmiddel – gehaakte en herbruikbare tampons

Nu waarschuwen artsen voor het nieuwste ‘milieuvriendelijke’ hulpmiddel. Artsen geven aan dat het gebruik van deze gehaakte tampons erg schadelijk kan zijn voor het lichaam.

Het spreekt voor zich dat we milieubewust moeten zijn en spullen recyclen is hier uitermate geschikt voor. Echter, niet alles kunnen we hergebruiken, zeker niet als het schadelijk voor ons lichaam is!

Vandaag de dag proberen mensen milieuvriendelijke alternatieven te vinden voor maandverband en tampons, die naar één keer gebruiken worden weggegooid. Een oplossing hiervoor is bijvoorbeeld het gebruik van menstruatiecups.

Lees ook  Leuvense gevangene doodgeslagen door andere gedetineerde

Er zijn echter mensen die de voorkeur aan iets anders geven: gehaakte tampons, die kunnen worden gewassen en hergebruikt.

Nu meldt Viral Trend echter dat artsen het gebruik hiervan streng afraden! Deze tampons kunnen verschillende problemen veroorzaken bij (her)gebruik, o.a. infectie, irritatie en toxischeshocksyndroom (ook wel tamponziekte genoemd).

Nu vraag je je misschien af wie zoiets onnozels (al is het goed bedoeld) als gehaakte tampons zou bedenken… Het blijkt dat ze eerst op Etsy verschenen, waar je deze “milieuvriendelijke, herbruikbare gehaakte tampons” in verschillende maten kunt kopen.

Lees ook  20 corona doden in Nederland - Het loopt uit de hand!

In de productbeschrijving staat: “Voordelen van deze tampons – ze zijn herbruikbaar en dragen bij aan minder milieuvervuiling”, aldus Viral Trend.

Een setje van drie gehaakte tampons kost rond de vijf euro. Echter, we raden iedereen aan het advies van de artsen in acht te nemen: koop deze gehaakte tampons niet!

Als je een milieuvriendelijker alternatief zoekt, kijk dan bijvoorbeeld naar menstruatiecups.

’Masseren ging makkelijker als ik op haar zat’

Oepsie: Yolanthe is haar jurkje vergeten dicht te ritsen!