in

Artsen melden vrouw met kanker dat ze anorexia heeft

De 23-jarige Jemma Jones dacht twee jaar lang dat de oorzaak van haar dramatische gewichtsverlies lag bij een eetstoornis.

Uit nader onderzoek bleek echter dat de Britse vrouw geen anorexia had, maar dat ze al twee jaar rondliep met slokdarmkanker. Pas nu, drie jaar na een zware operatie, durft ze haar verhaal te vertellen.

Pijn
In 2010 kreeg Jemma moeite met eten, toen ze van de een op de andere dag pijn voelde bij het doorslikken van voedsel.

‘’Ik dacht dat het een keelontsteking was, maar de pijn bleef maar erger worden. Voedsel leek vast te zitten en ik had pijn in mijn slokdarm’’ zo vertelt de jonge vrouw tegen Daily Mail.

Allereerst kreeg ze te horen dat ze last had van reflux, waarbij de maaginhoud terugstroomt naar de slokdarm.

Van de artsen kreeg ze enkel een doosje maagzuurremmers mee, maar die hielpen niet tegen de pijn. ‘‘Mijn moeder moest mijn eten op een gegeven moment bijna vloeibaar maken.’‘

Lees ook  Danielle wilde een zusje voor hun dochter, maar na de speciale behandeling kreeg ze er vijf

Jemma verloor in korte tijd wel 30 kilogram en daarom besloot ze terug te gaan naar de huisarts. Dit keer kreeg ze door de combinatie van ernstig gewichtsverlies en moeizaam eten te horen dat ze anorexia of boulimia zou hebben.

‘’Ik barstte in tranen uit en smeekte de dokter om te geloven dat ik echt serieus ziek was. Het enige wat ik kreeg, was een doorverwijzing naar groepstherapie.’’

Tumor
Toen Jemma al twee jaar lang last had van de klachten, schrok ze een keer midden in de nacht wakker, happend naar lucht.

Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar artsen haar meerdere malen onderzochten. Na vier dagen werd er een inwendig onderzoek uitgevoerd.

Lees ook  Wildpoepende vrouw opgepakt – Meerdere agenten onder de poep

Chirurgen schrokken van wat ze aantroffen: in Jemma’s slokdarm zat een kwaadaardige tumor. ‘’Ik was doodsbang, maar tegelijkertijd opgelucht dat iemand eindelijk naar me luisterde. Volgens artsen mocht ik van geluk spreken dat ik nog leefde.’’

Kort na de heftige diagnose werd Jemma geopereerd. Een pittige klus, waarbij de tumor, de helft van haar slokdarm én driekwart van haar maag werden verwijderd.

Pas maanden na de operatie kon ze weer kleine beetjes eten. Ook op dit moment kan ze alleen nog maar kleine porties eten, maar daar laat ze haar leven niet door beïnvloeden. ‘’Ik ben zo dankbaar dat ik nog leef.’’

Meisje (18) valt 40 keer per dag plotseling in slaap

Man geeft fortuin uit aan onderbroekverslaving