in

Angstaanjagend en mooi tegelijk!

Wat is een shelf cloud vraag je je zelf af?

Klanten op de Walmart parking in Illinois werden op 7 augustus op een heel persoonlijk zicht op het fenomeen getrakteerd. “De hemel zag er eerder vandaag gestoord uit”, schreef inwoner Maranda Benefield online.

Ze stond op een parking in het kleine dorpje Anna en kon niet wegkijken van de gigantische wolk over het dorp.

“De temperatuur zakte snel en er begon een forse wind te waaien”, zei Benefield. “Het was een gigantische shelf cloud en leek wel op een tsunami.”

Lees ook  Jajaaa, Luizenmoeder Jennifer Hoffman laat niets aan je verbeelding over!

Het leek er zelfs even op dat de wolk het dorpje helemaal zou opslokken. Miljoenen mensen zijn gefascineerd door het unieke zicht en de beelden wekten ook de aandacht van meteoroloog Grant Gilmore.

“Dit is een van de meeste gestoorde shelf clouds die ik ooit gezien heb”, bekende hij. Hoewel de wolk de Apocalyps leek aan te kondigen, zegt Gilmore dat het niet noodzakelijk de voorbode van een zware storm was.

Lees ook  Joop (72) en Ria (75) zien door stijgende huur hun aow'tje en pensioen verdampen

“Het is niet omdat het er enorm uitzag dat het weer noodzakelijk zwaar was”, legde Gilmore uit. “Meer nog, de versnipperde aard van de voorste wolken wijst erop dat de storm zelfs aan het afzwakken was.”

De reden waarom de wolk er zo angstaanjagend uitzag, was volgens Gilmore te wijten aan de overvloedige inval van het zonlicht.

BEKIJK DE ADEMBENEMENDE BEELDEN HIERONDER EN DEEL DIT MET JE VRIENDEN ALS OOK JIJ DIT ZO FASCINEREND VOND!

Koningshuis deelt prachtige foto van vroeger van Willem-Alexander en Beatrix

Pas op: deze zes voedingsmiddelen lokken hoofdpijn uit