in

Als je wordt benaderd door een geleidehond zonder baasje, moet je hem niet aaien: dit is wat je METEEN moet doen

Honden zijn al honderden jaren trouwe metgezellen van de mens en we vertrouwen hen veel aspecten van ons leven toe: ze beschermen ons tegen boosdoeners, helpen ons naar vermisten te zoeken tijdens noodsituaties, begeleiden ons als we problemen met het zicht hebben en waken over onze gezondheid.

Helaas begrijpt niet iedereen het belang van het werk dat hulphonden voor mensen doen, en soms kunnen de gevolgen zelfs ernstig zijn.

In dit verband vermelden we de ervaring van een vrouw die, na verschillende gevallen van epileptische aanvallen, haar hond trainde om de delicate taak van assistent uit te voeren.

Een taak die hij heel graag uitvoert, als de mensen om hem heen meer zouden samenwerken! Dit is wat er is gebeurd.

De vrouw lijdt aan epileptische aanvallen en, als ze zich voordoen, is haar hond getraind om hulp zoeken bij de dichtstbijzijnde volwassene om deze te waarschuwen.

Lees ook  Wandelaar doet lugubere vondst in droogstaande uiterwaarden bij Nijmegen

Op een dag strompelde de vrouw en viel op de grond tijdens het wandelen met haar hond. Het dier, ervan uitgaande dat het een aanval was, liep weg om hulp te zoeken.

Gelukkig was het in dit geval slechts een val, dus stond de vrouw op, verwijderde het stof van haar broek en ging op zoek naar haar vertrouwde vriend. En dit is waar ze getuige was van een zeer irritante scène.

De hond was naar een vrouw toegelopen, maar ondanks het feit dat het tuigje duidelijk haar rol als geleidehond aangaf, toonde ze zich erg verveeld en geïrriteerd.

Ze bleef de hond wegjagen, tilde haar voeten op en schreeuwde tegen hem dat hij weg moest gaan. Een onintelligent gedrag dat de veiligheid van de vrouw in gevaar kon brengen… En dat alles vanwege een eenvoudige onwetendheid!

Lees ook  Ouders geschokt: voetbaltrainer scheldt kind uit voor ‘kankerjood’

De vrouw vertelde haar ervaring op het web en vroeg om maximale verspreiding. Het doel is om de boodschap duidelijk te maken: geleidehonden zijn getraind om hulp te roepen als hun baasje in de problemen zit.

Als je een hond zonder baasje ziet, moet je hem niet aaien, je moet hem volgen! Zodra je dichterbij komt, zal hij begrijpen dat je hem volgt, en hij zal naar de plaats gaan waar de persoon in moeilijkheden is.

Honden zijn intelligent en zeer toegewijd aan mensen, hun enige wens is om ons te helpen en geliefd te worden: wij mensen zijn soms degenen die onze intelligentie meer zouden moeten gebruiken!

We hopen dat steeds meer mensen over hun rol zullen worden geïnformeerd en dat absurde gebeurtenissen zoals deze niet opnieuw zullen plaatsvinden.

Scooterdief op zijn verjaardag aangehouden in Den Bosch

Zoontje sterft in ziekenhuis – 2 maanden belt later verpleegster en stelt haar deze vraag