in

Als haar vader deze SPIEGEL niet had verplaatst, zou hij DIT geheim van zijn overleden dochter nooit ontdekt hebben.

Athena Ochard is afkomstig uit Leicester, Engeland. Ze is een vrolijke, mooie meid. Sporten is een van haar favoriete hobby’s, in het bijzonder boksen. Ze zorgt met veel toewijding en liefde voor haar 6 zusjes en 3 broers. Net voor Kerstmis ontdekte de 12-jarige een buil op haar hoofd. Ze dacht dat het niets ergs was – totdat ze in de keuken instortte. De dokters geven haar een weerzinwekkende diagnose: botkanker.

Een ware schok voor de 12-jarige en haar familie. Tijdens een 7 uur lange operatie wordt een tumor uit haar ruggengraat verwijderd. Daarna moest ze intensieve chemotherapie ondergaan. Ze verliest haar haren. Athena, die normaal bruist van energie, is nu te zwak om haar bed te verlaten.

“Ze bleef altijd optimistisch en zei me om niet te huilen” vertelt haar moeder Caroline. “We wisten dat de kanker zeer agressief was … Zo vocht zolang ze kon.” Maar kort na haar 13e verjaardag stierf ze in het bijzijn van haar familie.

Enkele dagen na haar overlijden begon haar vader haar spullen te pakken. Toen hij een spiegel verschoof, ontdekte hij iets aan de achterkant. Het was van de bodem tot de top in de achterkant gegraveerd. De woorden waren een boodschap van zijn dochter. “Ik kon het niet geloven. Het was bijna 3.000 woorden lang” vertelt Dean. “Ik was helemaal overdonderd. Ik begon de woorden te lezen, maar na een tijdje moest ik stoppen, het was gewoon teveel – het brak mijn hart.”

Lees ook  Alleen in Rusland: 10 auto’s die bij ons nooit door de keuring zouden raken.

Athena’s handgeschreven vaarwel was vol wijsheid en liefde voor diegenen die ze achterliet. Hier zijn enkele passages uit het emotionele afscheid:

“Geluk hangt van onszelf af. Misschien gaat het niet om het happy end, maar om het verhaal zelf.

De zin van het leven is een leven vol zin. Het verschil tussen gewoon en buitengewoon is dat ietsje extra.

Geluk is een richting geen bestemming. Bedankt om te bestaan. Wees gelukkig, wees vrij, geloof en blijf eeuwig jong.

Je kent mijn naam, maar niet mijn verhaal. Je hebt gehoord wat ik gedaan heb, maar niet wat ik meemaakte. Liefde is als glas, het ziet er prachtig uit, maar het is breekbaar.

Elke dag is bijzonder, dus maak er het beste van. Morgen kan je een ongeneeslijke ziekte krijgen, dus haal het beste uit elke dag. Leven is alleen slechts als je het slecht maakt.

Liefde is bijzonder, leven is vreemd, niets blijft en mensen veranderen. Leven is een spel voor iedereen maar liefde is de enige prijs.

Als iemand van je houdt, laten ze je nooit gaan, hoe moeilijk je situatie ook is. Herinner dat het leven vol hoogtes en laagtes is, en zonder de laagtes betekenen de hoogtes niets.

Ik wacht op iemand om verliefd op te worden zodat ik mijn hart kan openen.

Lees ook  Waarom een oma van moeders kant zo onwijs belangrijk is voor een kind

Liefde gaat niet over met wie je je toekomst samen ziet, maar liefde gaat over met wie je niet kan voorstellen zonder te moeten.

Er is geen reden om te huilen, want ik weet dat je bij mij zult zijn.”

Niemand weet hoe dit meisje de kracht vond om deze woorden te schrijven. “Ze vermeldde het nooit, maar het is helemaal zij” weet haar vader. “Athena was zeer diepzinnig. Ze hield ervan om te schrijven, dat was gewoon een deel van haar en het maakte haar gelukkig.” Hoewel Athena niet meer leeft, heeft ze zichzelf met deze woorden onsterfelijk gemaakt: “We houden de spiegel voor altijd. Gewoon door haar woorden te lezen, voelt het alsof ze nog bij ons is.”

Ondanks haar ziekte verloor Athena nooit de gave om het goede in het leven te zien. Haar optimisme blijkt duidelijk uit haar laatste gedachten, de woorden die de tiener op de achterkant van een spiegel neerpende. Als ze in de spiegel keek was ze zich altijd bewust van deze woorden en zag ze hoe de kanker haar veranderde. Met haar ingesteldheid en kracht is ze een inspiratiebron voor ons allemaal.

Als de boodschap van dit overleden meisje jou ook heeft geraakt DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent.

Mensen zeiden dat ze niet kon dansen omdat ze “te dik” was. Met deze video bewijst ze iedereen ongelijk.

59-jarige aap is ziek en weigert te eten. Totdat ze een oude vriend herkent die haar opvoedde.