in ,

Aha: koffie zou hét wondermiddel zijn tegen hooikoorts

Laat die neusspray en hooikoortspillen maar achterwege. Het hooikoortsseizoen is in volle gang. De pollen vliegen door de lucht, waardoor mensen met hooikoorts de hele dag lopen te niezen.

Tel daarbij ook nog een paar jeukende rode ogen en een loopneus op. We kunnen wel stellen dat hooikoorts erg vervelend is.

Om er snel vanaf te komen zou je neusspray en hooikoortspillen moeten inruilen voor een kop koffie.

Verstopping in bloedvaten
We kunnen niet zonder een kop koffie in de ochtend. Het ‘zwarte goud’ is niet alleen erg lekker, het heeft ook veel gezondheidsvoordelen.

Dat het ook helpt tegen hooikoorts, is echter nieuw voor ons. Hoe zit dat dan precies? In koffie zitten stoffen die helpen bij congestie, een ophoping of verstopping in de bloedsomloop.

Lees ook  Emma Wortelboer laat met pikante foto’s echt niets aan je verbeelding over

“Bij allergieën krijg je een ontsteking en verstopping van je bloedvaten, en dan krijg je ook een ontsteking in je neus, omdat je neus in feite verstopt is door de allergische reactie”, legt immunoloog Purvi Parikh uit aan Well + Good.

“Hetzelfde gebeurt in je hoofd. Je voelt eigenlijk de congestie in je sinussen, in je hoofd, en dat kan ervoor zorgen dat mensen zich moe en vermoeid voelen.”

Klachten verminderen
Volgens Parikh kan koffie je klachten flink verminderen. Hoe dat kan? In koffie zit veel antioxidanten en essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine B5 en mangaan.

Lees ook  De niets-verhullende pyjama van Yolanthe trekt behoorlijk grote ogen!

De vele ontstekingsremmende eigenschappen kunnen vervelende hooikoortsklachten flink tegengaan.

Hoeveel koffie moet je dan drinken?
“De ontstekingsremmende effecten zijn waarom men zegt dat koffie ook kan helpen bij veel andere medische problemen die worden veroorzaakt door ontstekingen”, aldus de immunoloog.

Hoeveel koffie je moet drinken om de effecten te merken, is per persoon verschillend. Sommige mensen hebben aan één kopje al voldoende, anderen kunnen er wel acht op een dag drinken. Experimenteer hier vooral mee. Want baat het niet, dan schaadt het niet!

Pfizer wil goedkeuring van EMA voor vaccineren kinderen vanaf 12 jaar

Man wint supersnelle sportwagen en rijdt ‘m enkele uren later total loss