in ,

Agent Amsterdam lost mysterie op: vrouw ontving steeds 20 jaar oude kranten

Een Amsterdamse wijkagent heeft een wel heel bijzondere zaak opgelost. Een buurtbewoonster ontving het afgelopen halfjaar elke zaterdag twee kranten van twintig jaar oud in haar brievenbus.

Waarom dat gebeurde en wie dat deed, bleef lang onduidelijk, totdat de agent dit wist te ontrafelen, schrijft de wijkagent van het basisteam West Haarlemmerweg op Facebook.

De vrouw ontving als enige van haar appartementencomplex de oude kranten. „Was het wraak na een klacht over de bezorger, een andere gerichte actie? Ze kwam er maar niet achter”, aldus de wijkagent.

Lees ook  Dronken vrouw steelt frikandel, crasht in weiland en praat met koeien

Het mysterie belandde op zijn bordje, en hij besloot ’s nachts eens te posten voor haar deur. „Alles en iedereen kwam voorbij, niemand stopte.

Maar eindelijk, rond twee uur hield een fietser halt, pal voor de portiek. Ik geloofde mijn ogen niet. Het was de krantenbezorger!”

Even dacht de wijkagent beet te hebben, maar de fietser tilde de naast zich lopende hond in zijn fietsmand en reed door.

Lukraak gekozen
Rond 06.00 uur kwam echter een man aangelopen die zijn aandacht trok. Terecht, want in de portiek duwde hij twee dikke kranten in de bus van de vrouw, schrijft de agent.

Lees ook  Nienke is 20, studeert en woont in een camper, want daar is ze het gelukkigst

„Hebbes!” De man ging vrijwillig met hem mee naar het politiebureau, waar hij vertelde dwangmatig iedere zaterdag terug te keren naar de buurt waar hij opgroeide.

„Daar loosde hij steevast een paar van zijn thuis opgeslagen oude kranten in de brievenbus.” De man had lukraak gekozen voor de brievenbus van de vrouw.

De man heeft beloofd de kranten naar een papierbak te brengen. De vrouw bij wie hij de kranten ’bezorgde’ was opgelucht.

Gommers: ’Versoepelingen leiden niet tot piek op ic’s’

Indiase coronavariant is al hier, vliegverbod komt ‘beetje laat’