in

Advocaat Bilal Wahib reageert: ’Enorm veel spijt van totaal misplaatste grap’

Advocaat Nienke Hoogervorst heeft namens haar cliënt acteur Bilal Wahib (22) voor het eerst gereageerd op de beelden die woensdagochtend rondgingen op sociale media.

Daarin is te zien hoe hij en Oussama Ahammoud (20) een minderjarige jongen geld bieden als hij zijn geslachtsdeel ’laat zien’.

Inmiddels heeft mr Hoogervorst laten weten dat Bilal Wahib woensdagavond op vrije voeten wordt gesteld.

„Er is geen aangifte tegen hem gedaan en hij zal vanavond nog in vrijheid worden gesteld”, zegt zijn advocaat. „Vooralsnog hoeft hij zich niet weer te melden. De verhoren zijn voor nu klaar.”

Lees ook  Pedofiel mailt per ongeluk kinderp*rno naar bedrijf en is nu opgepakt

Bilal wordt bijgestaan door strafpleiter mr Nienke Hoogervorst die desgevraagd bevestigt dat haar cliënt woensdag is aangehouden.

Volgens het OM wordt Bilal verdacht van het verspreiden van kinderporno. „Mijn cliënt is vandaag op het politiebureau een keer verhoord en heeft een verklaring afgelegd.

Hij geeft toe dat hij een enorme fout heeft gemaakt en heeft vreselijk veel spijt. Het was een onbezonnen daad en een totaal misplaatste grap, zegt hij. Hij is enorm aangeslagen, ook omdat hij alles nu ziet instorten.”, aldus mr Hoogervorst.

Lees ook  Rechtenstudent (18) op straat doodgestoken, leeftijdsgenoot opgepakt

Bilal kwam pas later in het chatgesprek, dat al gaande was tussen Oussama en het slachtoffer. Volgens zijn verklaring mengde hij zich in het gesprek en zag hij op het scherm niet dat de jongen met wie hij sprak minderjarig was.

Volgens artikel 240b in het Wetboek van Strafrecht staat er op het bezit en verspreiden, aanbieden, etc. van kinderp*rn* een maximale gevangenisstraf van 4 jaar.

Agressieve hond rukt zich los: agent lost dodelijk schot

Bilal Wahib en Oussama Ahammoud nooit meer welkom op Instagram en Facebook!