in

Aaltenaar (53) ontmaagdde zijn pleegdochter en misbruikte haar tien jaar lang: zes jaar cel

AALTEN/ ARNHEM – Een 53-jarige Aaltenaar moet zes jaar de cel in. Hij krijgt de straf omdat hij bijna elf jaar lang zijn pleegdochter misbruikte. Het misbruik, onder meer in ’s-Heerenberg en Winterswijk, begon toen het meisje 7 jaar oud was en de verdachte een relatie met de moeder had. Het misbruik gebeurde soms meerdere keren per week.

De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De verdachte heeft op zeer grove wijze inbreuk gepleegd op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het slachtoffer, zo stelt de rechtbank.

De zaak kwam in 2019 aan het rollen toen de verdachte tegen een begeleider van de pleegzorg had verteld dat hij van misbruik was beschuldigd. Bij de politie en ook tijdens de rechtszaak ontkende de Aaltenaar in alle toonaarden. ,,Natuurlijk heb ik haar als klein kind wel eens geknuffeld, maar ik heb nooit seks met het meisje gehad.”

Lees ook  Zo ziet Terror Jaap uit ‘De Gouden Kooi’ er nu uit. Herken jij hem nog?

De rechtbank noemt de aangifte van het slachtoffer consistent en verwijst naar de seksuele handelingen, de frequentie en de omstandigheden waaronder het misbruik plaatsvond. Toen het slachtoffer 12 jaar was, gaf de Aaltenaar haar alcohol en ontmaagdde hij haar.

Geld uit huishoudpotje werd ingezet
Naast de aangifte gebruikt de rechtbank verklaringen van de moeder van het slachtoffer voor het bewijs. Daarbij gaat het onder meer over een huishoudpotje waaruit geld verdween. Dat bleek geld dat de verdachte aan het slachtoffer gaf nadat ze seks hadden gehad.

Lees ook  Nichtjes waarschuwen voor handtastelijke neef: ‘Ik word nog steeds misselijk van jouw giechellach’

Voor het steunbewijs wijst de rechtbank ook op een stiekem door het slachtoffer opgenomen gesprek. Daarin zegt de Aaltenaar dat hij het meisje als partner zag.

‘Veel losse flodders’
De verdediging bepleitte vrijspraak en vond dat politie en justitie onzorgvuldig onderzoek hadden afgeleverd. Van het verhaal van het slachtoffer zou niets kloppen. Ook zou het Openbaar Ministerie alleen die passages uit de opnamen hebben gebruikt die het OM het beste paste.

De officier van justitie reageerde daar twee weken geleden fel op en vond dat de kritiek van geen kant deugde. Over het pleidooi zei hij toen: ,,Veel losse flodders met weinig over de inhoud.”

Enschedeër (18) had seks met meisje, maar wist niet dat ze pas 12 was: ‘Voel me veel ouder’

ZIEN: Deze gekleurde kaarsen zijn de perfecte accessoires