in

9-jarige viert het leven nadat hij een extreem zeldzame vorm van kanker heeft overwonnen

Een negenjarige jongen heeft een overweldigende kans geslagen om een ​​uiterst zeldzame kanker te overleven na een leven-of-doodoperatie om zijn lever te verwijderen en vervolgens te herstellen.

Volgens rapporten, werd Saul Hayden gediagnosticeerd met een stadium vier rhabdoïde tumor van de lever na klagen over een pijnlijke buik.

Het nieuws werd nog erger toen artsen Vicki deelden dat de kanker van haar zoon ongelooflijk zeldzaam was: medische tijdschriften verklaarden dat slechts 53 andere mensen ter wereld tegen de ziekte hadden gevochten, en slechts vijf van hen het hadden overleefd.

Toch toonde Saul een moed waar we allemaal door kunnen worden geïnspireerd. De jonge jongen onderging tien ronden chemotherapie voordat hij vervolgens een baanbrekende vorm van chirurgie kreeg waarbij zijn lever werd verwijderd en vervolgens weer in zijn lichaam werd geplaatst nadat de kanker was verwijderd.

Het bleek wonderbaarlijk dat de tien uur durende operatie en de behandeling succesvol waren – een scan slechts een maand geleden onthulde dat Saul kankervrij is!

Vicki, uit Cheshire, Engeland, zei: “Het was een van de beste dagen van mijn leven. Het is het beste nieuws dat ik me ooit had kunnen wensen.

We kijken ernaar uit om weer een normaal gezin te worden en het voelt vreemd om te weten dat hij geen behandeling meer nodig heeft.

“Het is het moeilijkste jaar van ons leven geweest. Deze kanker heeft alles overgenomen wat we hadden. Saul is absoluut geweldig en ik kan de woorden niet vinden voor hoe trots ik op hem ben.

Lees ook  60-jarige vrouw stikt in slipje tijdens SM-spel, dader (28) steekt appartement in brand en vlucht

“Hij is de meest verbazingwekkende persoon die ik ooit heb ontmoet. De manier waarop hij dit heeft overwonnen is gewoon ongelooflijk.

Ik kan de woorden niet vinden voor wat dit voor ons betekent. Zelfs de artsen zeiden dat ze niet dachten dat we ooit op dit punt zouden komen. ”

Saul werd vorig jaar ziek na maagpijn en verlies van eetlust. Zijn moeder geloofde dat hij misschien met een virus te maken kreeg en dus voelde ze zijn buik in een poging zijn angst te verlichten.

Het was toen dat ze een vreemde klomp voelde, die haar overtuigde om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Vicki zei: ‘Ik herinner me de eerste keer dat ze zeiden dat hij kanker had en ik was er kapot van. Ze zeiden dat het in zijn lever zat en zich via een slagader naar zijn longen verspreidde. Het was hartverscheurend en er ging geen dag voorbij zonder te huilen.

‘Je denkt gewoon nooit dat een achtjarig jongetje ooit kanker zou krijgen. Het is angstaanjagend omdat er geen echte tekenen waren. Maar het was er al een paar maanden en had zich verspreid.

“Hij kreeg een slechte prognose vanwege de agressiviteit ervan. Deze kanker kan snel veranderen en op een slechte manier op de behandeling reageren.

Er is ons verteld dat het een van de moeilijkst te behandelen kankers is. De vooruitzichten die ze hem gaven, waren niet goed, maar ze zeiden dat ze zouden doen wat ze konden. ‘

Lees ook  Wandeling met honden eindigt tragisch voor 47-jarige vrouw

Na 80 dagen chemo was de tumor van Saul voldoende gekrompen om artsen in staat te stellen levensreddende operaties uit te proberen. Toch was de operatie zo vol risico dat ze terughoudend waren.

“Zonder de operatie was er geen kans voor hem,” zei Vicki en voegde eraan toe: “De operatie was zo zeldzaam dat ze er helemaal niet tegenaan gingen.

“Ze waren bang dat hij het helemaal niet zou redden. Ik kreeg te horen dat een op de tien volwassenen dit soort operaties niet overleeft, dus het was zelfs riskanter voor hem. Ik kan niet onder woorden brengen hoe het voor ons is geweest. ”

Sauls programma voor radiotherapie en chemotherapie ging door met het proberen om de resterende kanker te doden. Een scan na zijn laatste ronde in januari toonde aan dat er niet langer “bewijs van de ziekte” was.

“Ik weet niet hoe, maar hij heeft ergens de kracht gevonden om overal doorheen te glimlachen,” legde Vicki uit.

Vicki hoopt nu dat Saul tegen het einde van het jaar weer op school zal zijn. Artsen moeten zijn voortgang met scans elke zes weken blijven volgen om ervoor te zorgen dat zijn kanker vroeg wordt gevonden als deze terugkeert.

Yolanthe Cabau spreekt voor het eerst over turbulent jaar

Werd vakbondsvrouw BORSATO-huwelijk fataal?