in

81-jarige vrouw pleegt zelfmoord omdat ze geen pensioen meer kreeg.

Een 81-jarige vrouw pleegde zelfmoord nadat ze geen geld meer had omdat haar pensioen als gevolg van een administratieve vergissing bevroren werd.

Joy Worrall (81) was te trots om haar familie te vertellen over haar financiële problemen en beroofde zich van het leven. Ze had altijd al gezegd dat ze dat zou doen indien ze zware gezondheidsproblemen of geldzorgen zou krijgen.

Tijdens de hoorzitting in Ruthin, in het noorden van Wales, verklaarde haar zoon Ben dat zijn moeder op het ogenblik van haar overlijden amper 7 euro op haar rekening had. Nadat haar pensioen geschorst werd, moest ze al haar spaargeld uitgeven.

De zoon zei dat hij zijn moeder drie tot vier keer week sprak, maar dat ze haar zorgen altijd voor zichzelf hield. Hij sprak haar het laatst op 19 januari.

Lees ook  Nabestaanden: meer actie voor oplossen cold cases

Twee dagen later werd hij opgebeld door een vriend die zich zorgen om haar maakte. Ben ging naar haar huis en luidde de alarmbel toen hij haar niet kon vinden en ook haar auto verdwenen was.

Er werd meteen een massale zoektocht op touw gezet en later zou de politie haar lichaam vinden op de bodem van een steengroeve.

Zoon Ben ontdekte dat zijn moeder een pensioen en een pensioentoeslag genoot en dat ze het ministerie voor werk en pensioen in 2014 had meegedeeld dat ze een erfenis had ontvangen. In 2019 werd haar pensioen herzien. De administratie bevroor als gevolg van een administratieve vergissing niet alleen haar pensioentoeslag, maar haar hele pensioen. Nu moest de administratie toegeven dat dit inderdaad een vergissing was.

Lees ook  Moeder deelt filmpje van de ademhaling van haar baby ter waarschuwing

Een lijkschouwer bepaalde dat Worrall zelfmoord had gepleegd.

Na de hoorzitting zei zoon Ben: “Mijn moeder was een trotse vrouw die gewoon zonder geld werd gezet. Ik heb het gevoel dat de pensioendienst ons in de steek heeft gelaten en aan haar zorgverplichting tekort is gekomen. Het is een schande dat dit kan gebeuren in een moderne samenleving en wat me zorgen baart is dat dit ook anderen kan overkomen.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Selma Omari-track in de maak? Vriendin van Boef laat haar zangkunsten horen

Donny Roelvink showt volledig afgetrainde lichaam