in

80-jarige vrouw sterft na likje van haar kat in slaap

Een 80-jarige vrouw uit Australië is overleden nadat haar kat haar had gekrabd, terwijl ze sliep en het wondje had gelikt.

De vrouw werd door haar dochter bewusteloos aangetroffen in bed en werd gebracht naar het ziekenhuis.

De artsen ontdekten speeksel dat door de speekselklieren van een dier wordt afgescheiden, in het bloed van de vrouw. De vrouw lag 9 dagen in een coma, maar stierf uiteindelijk.

Lees ook  Omstaanders vertelden hoe de dieren doodsangsten uitschreeuwden nadat de vissers hen op het land sleepten en hen op het strand koelbloedig afslachtten.

De kattenkrabziekte komt zelden voor, maar kan naast krabben en bijten ook door het likken van de kat worden overgedragen. Bij mensen met een zwak immuunsysteem kan de infectie ernstige gevolgen hebben.

Om kattenkrabziekte te vermijden, is het raadzaam zwerfkatten en kittens te mijden, vlooien en teken te bestrijden en niet ruw te spelen met je kat om blootstelling aan de bacterie te verminderen. Mensen met een verzwakt immuunsysteem doen er goed aan geen poes in huis te halen die jonger is dan een jaar. Was je handen nadat je met je poes hebt gespeeld en laat ze niet aan je wondjes likken.

Lees ook  Kale pitbull gevonden op straat: wanneer de hulpverlener zijn huid nader bekijkt, huilt ze

HEFTIG: Fabiola betrokken bij ongeluk

Vrouw (27) verkoopt haar maagdelijkheid aan hoogste bieder: “Ik ben het beu om te wachten”