in

8-jarig jongetje uitgehongerd en in kist gestopt

Jaden werd vastgebonden aan zijn armen, polsen, enkels en voeten. Als dat nog niet genoeg was stopten zijn ouders hem ook nog eens in een kist, en gaven hem nagenoeg geen eten en drinken, en sloegen en schopte hem ook nog eens. Dit gebeurde allemaal op een camping in het Gelderse Miste. Er is nu jaar cel geëist. De politie had het vermoeden dat er sprake was van kinderm*shandeling. Toen ze aanklopten bij de caravan, probeerde de moeder te vluchten. Ze kon al snel worden aangehouden. Net als de vader.

Een verslaggever van De Gelderlander schrijft dat de officier van justitie vijf jaar onvoorwaardelijk heeft geëist tegen de ouders van het Jaden. Ze zouden hun zoon vorig jaar ernstig hebben verwaarloosd op de camping in Miste in de gemeente Winterswijk.

Melding
Campinggasten maakten melding van de mishandeling bij de politie, nadat ze de jongen in iemand anders tent hadden gevonden. De jongen was zwaar verwaarloosd en uitgehongerd.

Toen de jongen werd gevonden door andere campinggasten had hij geen kleding aan. Zij dachten dat hij zo’n vijf jaar oud was. Jaden was bang voor zijn ouders, hij kreeg slechts water en brood. De andere twee kinderen kregen wel gewoon goed te eten. De jongen werd ook opgesloten in een houten kist. Tijdens de zitting werd een filmpje getoond waarin Jaden laat zien hoe hij in de kist werd opgesloten. De moeder van Jaden kon het niet aanzien en moest huilen, de vader heeft de beelden wel bekeken.

Lees ook  20 corona doden in Nederland - Het loopt uit de hand!

De ouders verklaren aan de rechtbank dat Jaden een lastig kind was in die periode. Zo liep hij meerdere keren weg en wilde het jongetje terug naar zijn oma. De vader heeft hem iedere keer teruggehaald en hem ‘soms’ in de kist heeft gelegd.

‘Schoppen en slaan’
Na de beelden leest de rechter een verklaring voor van Jaden. Zo heeft hij het over hoe zijn tijd in de kist was. ”Ik moest beschimmeld brood eten die mijn vader in de kist gooide. Poepen en plassen moest ik ook in de kist, dat maakte hij dan ‘s avond schoon. Vaak werd hij dan boos en sloeg en trapte mij dan.” Klinken de woorden van Jaden in de rechtbank. ”Ook mama werd vaak boos en sloeg mij dan.” Vertelt Jaden verder.

Lees ook  Tasjesdief sleurt 65-jarige dame meters over straat in Rotterdam

De verwaarloosde jongen moest de kist in als hij iets fout deed of als zijn vader naar zijn werk moest. Jaden werd bijvoorbeeld gestraft als hij niet goed kon schrijven, als dat niet lukte mocht hij niet naar de wc. Toen hij het niet meer kon houden heeft hij zijn behoefte gedaan in de hoek van de woonkamer, toen zijn moeder daar achter kwam heeft de jonge jongen de hele nacht in een ijskoud bad gelegen.

‘Niets leuks aan papa’

Verder in de verklaring zegt Jaden dat ”er helemaal niets leuks is aan papa, ook vind ik het stom dat mama mij in de kist opsloot.”

De ouders zitten nu iets meer dan een jaar vast. Ze komen oorspronkelijk uit Duitsland. De moeder werd eerder veroordeeld voor kinderm*shandeling. De straf die ze daarvoor kreeg, moet ze ook nog uitzitten.

Whatsapp heeft een nieuwe functie

We konden haar blijdschap en opluchting echt voelen! Dit is ware liefde!