in

63 dode baby’s gevonden in dozen en vrieskisten

De politie heeft bij een uitvaartcentrum in het Amerikaanse Detroit opnieuw 63 foetussen aangetroffen. Dat melden lokale media. Vorige week werden al de resten van 11 foetussen ontdekt in het plafond van een ander uitvaartcentrum in dezelfde stad.

Tijdens een huiszoeking bij Perry Funeral Home troffen agenten 36 foetussen aan in dozen. Nog eens 27 ongeboren baby’s werden ontdekt in diepvriezers. De licentie van het uitvaartcentrum werd direct ingetrokken. ,,Dit gaat veel verder dan we hadden verwacht. Het is ongelofelijk”, verklaarde politiechef James Craig aan Detroit News. Een verklaring voor de macabere vondsten is er nog niet.

Lees ook!
2-jarige luidt overwinningsbel nadat ze gevecht tegen zeldzame kanker wint.

Volgens de politiechef wordt onderzocht of financiële elementen een rol hebben gespeeld in het handelen van het uitvaartcentrum. Een andere mogelijkheid is dat het uitvaartcentrum niet over de toestemming en/of de certificaten beschikte om lichamen van overledenen te behandelen.

Het uitvaartcentrum heeft zelf een verklaring naar buiten gebracht waarin wordt gezegd dat de foetussen van een ziekenhuis afkomstig zijn. De ouders zouden geen belangstelling hebben gehad voor een begrafenis of uitvaart. ,,Geen van deze ouders heeft betaald voor een begrafenis”, aldus het uitvaartcentrum.

Lees ook!
2-jarige luidt overwinningsbel nadat ze gevecht tegen zeldzame kanker wint.

Volgens het centrum kunnen de foetussen niet zomaar zonder toestemming van de ouders worden begraven.

Tiener helpt moeder bevallen op trein. En de ouders bedanken hem op de best mogelijke manier!

Baby geboren met gespleten gehemelte lacht voor het eerst dankzij levensveranderende operatie.