in

61-jarige oma bevalt zodat haar homoseksuele zoon en echtgenoot een baby kunnen hebben.

Toen Cecile Eledge (61) uit Nebraska aanbood om een baby te dragen voor haar volwassen zoon en zijn echtgenoot, dacht iedereen dat ze gek geworden was.

Maar enkele weken geleden verwelkomde de familie – samen met de trotse dokters – baby Uma Louise Dougherty op de wereld. Oma en haar baby stellen het goed – en Uma kwam op de natuurlijke manier ter wereld.

De omstandigheden van de geboorte van Uma geven blijk van de veranderde sociale moraal, alsook de dramatische vooruitgang van de medische wetenschap.

Cecile Eledge zei: “Ik wilde het doen als geschenk van een moeder voor haar zoon.”

Het nieuws van de conceptie en bevalling van Uma haalde overal het wereldnieuws. Op de sociale media werd de familie overspoeld met berichten, de meeste positief, maar helaas waren er ook enkele negatieve en boze reacties.

Lees ook  Zo zag Famke Louise er vroeger uit

Zoon Matthew Eledge zei: “Mensen van over de hele wereld sturen berichtjes. Ze willen allemaal helpen.” De familie probeert de negatieve reacties te negeren. Er zijn mensen die nogal kinderachtig reageren en zeggen dat Matthew met zijn moeder naar bed ging om de baby te maken, en verder zijn er ook nog homofobe reacties.

Toen ze een gezinnetje wilden starten wisten Matthew Eledge en Elliot Dougherty dat ze zich aan een heleboel vooroordelen mochten verwachten.

Het was de zus van Dougherty, Lea Yribe, die aanbood om haar eitjes te doneren. Die eitjes werden bevrucht met het sperma van Matthew Eledge, waardoor Uma het genetisch materiaal zou hebben van beide kanten van de familie.

Lees ook  Bikinichick maakt val van 18 meter hoge brug na duw van “vriendin”

De mannen vertelden al grappend dat de moeder van Matthew Eledge wel draagmoeder wilde zijn, hoewel ze toen 59 jaar oud was en al door de menopauze was gegaan.

Maar de dokters wilden alleen maar weten of zijn moeder gezond was en haar baarmoeder nog had. Eenmaal de testen uitwezen dat het lichaam van Cecile gezond genoeg was om een zwangerschap te verdragen, zou de embryo ingeplant kunnen worden. En de rest is geschiedenis …

“Ik aarzelde geen seconde”, zei Cecile in een verklaring. “Het was natuurlijk instinct.”

Bekijk het videoverslag hieronder. Wat vind jij hiervan? Reageer met een emoji!

Enorme stijging van aantal honden en katten voor (dodelijke) medische experimenten.

Hartverscheurende foto’s tonen hoe baasje graf graaft voor hond terwijl dier toekijkt