in

5090 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5090 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1081 meer dan gisteren.

Dat is hoger dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 4658 mensen positief getest werden. Het zevendaags gemiddelde loopt de afgelopen week weer langzaam op.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Lees ook  Slob hoopt dat scholen open kunnen blijven: 'Fingers crossed'

Er liggen nu 1946 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1984), van wie 549 op de IC (gisteren: 540), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 48 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 66. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 42 doden per dag, tegen 56 doden per dag een week eerder. Het gemiddeld aantal doden vertoont al een tijd in dalende lijn.

Lees ook  Vrouw overlijdt aan verwondingen in Breda, man aangehouden

De daling van aantal besmettingen in verpleeghuizen zet onverminderd door. Er zijn nu 385 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 452. Begin januari waren dat er nog meer dan 850.

Bende ‘martelcontainers’ had grote moordplannen en nóg meer martelmateriaal

Bewoner van huis waar dode baby in tuin werd gevonden: ‘Ik wist van niets’