in

5.000 mensen schuiven in regen aan om te testen of ze geschikte donor zijn voor stervende 5-jarige.

Bijna 5.000 mensen stonden urenlang in de regen aan te schuiven om te testen of ze een geschikte donor waren om het leven van een 5-jarige jongen met zeldzame kanker te redden. De potentiële donors kwamen opdagen na een wanhopige oproep van de ouders van Oscar.

De tijd tikt voor de jongen om een levensreddende stamceldonor te vinden nadat hij de diagnose van de zeldzame kanker kreeg. Oscar kreeg de diagnose op 28 december van vorig jaar nadat een blauwe plek een agressieve vorm van leukemie bleek te zijn.

Lees ook  Papa is kapot van de brief die zijn 15-jarige zoon achterliet. Dan ziet hij dat er een P.S. geschreven staat.

De dokters zeggen dat hij maar drie maanden de tijd heeft om een geschikte stamceldonor te vinden in een poging om zijn leven te redden.

Afgelopen weekend kwamen er 4.800 potentiële donors opdagen voor de Pitmaston Primary School in Worcester om zich te laten testen. DKMS, de liefdadigheidsinstelling die de tests organiseerde, zegt dat het het hoogste aantal mensen is dat ooit kwam opdagen voor een donorevenement. Tijdens de donorregistratie werden er uitstrijkjes genomen en werden er registratieformulieren ingevuld.

Lees ook  Deze drie eigenschappen kun je alleen van je moeder geërfd hebben…

DEEL dit bericht als ook jij hoopt dat er snel een geschikte donor voor Oscar gevonden wordt!

Wat moeten Wesley Sneijder en Yolanthe nu met hun grote tattoos van elkaar?

Puppy sterft in De Haag na het eten van ‘vergiftigde kip’.