in ,

20-jarig meisje krabt eigen ogen uit door drugs en is nu blind

Een bizar verhaal uit Amerika. Daar krabde het 20-jarige meisje Kaylee Muthart haar ogen uit onder invloed van drugs. Haar zicht kon uiteindelijk niet meer gered worden.

Het meisjes schokte de lokale bevolking in de staat Zuid-Carolina toen ze bij een kerk werd gevonden met haar beiden ogen in haar handen.

Bovendien verzette ze zich tegen hulp van andere mensen. Uiteindelijk moest een ordeteam haar in bedwang houden om haar mee te kunnen nemen naar het ziekenhuis.

Daar probeerden dokters nog haar zicht te redden en haar oogkassen schoon te maken om infecties te voorkoemn. Dat mocht uiteindelijk niet helpen, waardoor Kaylee nu blind is.

Lees ook  Albert Heijn past werkkleding van medewerksters aan op het warme weer!

Tegen het Amerikaanse People doet haar moeder Katy Tomkins nu haar verhaal. ‘Toen ik erachter kwam was ik geschokt. Ik was vooral blij dat ze toch nog leefde.’

Verslaafd
Het ging echter al zes maanden voor het ongeval mis. Kaylee raakte verslaafd aan metamfetamine, wat ook wel meth wordt genoemd.

Op de dag van het ongeval zelf gebruikte ze het vermoedelijk in combinatie met een andere drug waardoor ze heftige hallucinaties kreeg.

Ze hoorde volgens haar moeder een stem in haar hoofd die haar zou vertellen dat ze haar ogen moest offeren om in de hemel te komen.

Lees ook  Vrijwel niemand weet hoeveel meisjes er op deze verwarrende foto staan.

Afkicken
Het trieste was dat Kaylee een week na het incident naar een afkickkliniek zou gaan. Dat was dus te laat. Nu ligt ze in het ziekenhuis waar ze aan haar herstel werkt.

Dat gaat volgens de moeder goed, maar het wordt volgens haar wel een lange weg. Om haar dochter te helpen heeft de vrouw een crowfundingsactie gestart om een blindengeleidehond te kunnen bekostigen. Met $7.315 van de totaal $8.000 wat nodig is, heeft ze bijna de hond binnen.

Volgens haar moeder wil het meisje nu anderen vertellen wat haar is overkomen. Zo hoopt ze dat andere jongeren niet dezelfde fout als haar maken.

Arts (61) ver kracht zijn baby-kleindochtertje van amper vijf maanden oud: hij krijgt 8 jaar cel

Einde aan historische avondklok: maatregel die tot veel creativiteit leidde