in

2-jarige luidt overwinningsbel nadat ze gevecht tegen zeldzame kanker wint.

Hoewel er in de strijd tegen kanker al heel wat vooruitgang geboekt is, bestaat er nog altijd geen sluitende remedie tegen de verschrikkelijke ziekte.

Helaas is niemand veilig. Er zijn bepaalde dingen die we kunnen doen – of niet doen – om het risico een beetje te verminderen, maar de harde realiteit is dat zelfs onschuldige kinderen het slachtoffer kunnen worden.

Gelukkig zijn er heel wat verhalen die ons een sprankeltje hoop geven. Het verhaal van McKenna Shea Xydias is daar een perfect voorbeeld van.

De 2-jarige slaagde erin om een zeldzame vorm van eierstokkanker te overwinnen. Nu wordt ze wereldwijd geprezen om haar moed.

De dokters ontdekten dat McKenna aan een zeldzame vorm van eierkanker leed, nadat ze moeite hadden om een diagnose te stellen. Aanvankelijk zag haar kinderarts de symptomen aan voor spijsverteringsproblemen.

  Vijfjarig jongetje met kanker ‘van zijn neus tot zijn knieën’ is volledig genezen

Vader Mike vertelde aan Good Morning America:

“We brachten haar naar de dokter. Op dat moment dachten ze dat het gasophoping was, dus gaven ze ons medicatie en moesten hen laten weten of ze nog koorts had.”

Toen de gezondheid van het meisje begon te verslechteren en ze toch weer koortssymptomen kreeg, kregen de ouders nog meer medicatie om de koorts en de gasophoping te bestrijden.

Toen de problemen aanhielden, besloten de dokters om meer uitgebreide onderzoeken uit te voeren. Daarna zagen de dokters op een echografie de massa’s die zich in haar lichaam gevormd hadden.

De kleine McKenna had verschillende tumoren, waaronder in haar lever en een andere op haar rechtse eierstok. Ze waren kwaadaardig en moesten snel en efficiënt verwijderd worden.

  Jonge moeder sterft na de bevalling, maar redt meerdere levens door prachtige daad

De dokters verwijderden een eierstok en een stuk van haar dunne darm. Daarna moest ze vier sessies chemotherapie ondergaan. Haar familie richtte een Facebookpagina op voor hun meisje, zodat vrienden en familie haar gevecht konden volgen.

Het geweldige werk van de dokters loonde. McKenna reageerde goed op de behandeling want de kanker zou helemaal verdwijnen!

En zo was de dappere driejarige in staat om in het ziekenhuis de overwinningsbel te luiden als symbool voor haar overwinning op kanker.

We wensen dit meisje en haar familie het allerbeste toe! Laten we dit kleintje overladen met hartjes om mee te vieren!

We hebben ‘r! De knapste agente van het land zit in Amsterdam!

Man blind nadat hij douchte met contactlenzen in.