in

2-jarig kindje neergeschoten in metro Amsterdam

Op maandagavond 10 mei 2021 is een 2-jarig kind gewond geraakt tijdens een schietincident in omgeving van metrostation Kraaiennest.

Het jonge slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en moest ter observatie de nacht blijven. De recherche is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 21:15 uur krijgt het Operationeel Centrum meerdere meldingen van schoten die zijn gelost in de omgeving van het metrostation Kraaiennest.

Ter plaatse blijkt dat er een jong kind gewond is geraakt. Uit verschillende verklaringen blijkt dat twee verdachten betrokken zijn bij het schietincident.

Lees ook  Vader verkr*chtte eigen dochter vanaf haar zesde en bezwangerde haar drie keer

Meerdere politie-eenheden, waaronder hondengeleiders hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten maar hebben hen niet aangetroffen.

Medewerkers van de forensische opsporing zijn ter plaatse geweest voor onderzoek en hebben meerdere hulzen aangetroffen. Het is vooralsnog onbekend wat de aanleiding van het schietincident is geweest.

Signalementen
Verdachte 1:
Man
Donkere huidskleur
Rond de 25 jaar oud;
Kort haar;
Bovenkleding met neongele mouwen

Lees ook  Ossenaar mishandelt stelselmatig zijn 94-jarige moeder: ‘Schrijnend geval ouderengeweld’

Verdachte 2:
Man
Donkere huidskleur
Jack met de kleuren wit, donkerblauw en rood;

Getuigenoproep
De recherche heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Buurtbewoners die camera en of dashcambeelden hebben van de omgeving kunnen via het tipformulier beelden delen.

Dode na val van drie hoog, twee arrestaties

Kabinet wil volgende week versoepelen, maar besluit pas twee dagen van tevoren