in

12 belangrijkste oorzaken van vroegtijdig klaarkomen

Te snel klaar komen is een van de meest voorkomende s*ksuele aandoeningen. Ja, dat lees je goed: wanneer je structureel vroegtijdig klaar komt (binnen twee minuten), kun je spreken van een aandoening. Met andere woorden, er is iets aan de hand als jij het nooit langer dan een paar minuten volhoudt. Maar hoe komt dat nou precies?

Dat ga ik je in dit artikel uitleggen! Ik bespreek namelijk de belangrijkste oorzaken van vroegtijdig klaar komen. Door de achterliggende reden van jouw probleem te identificeren, kun je het gerichter oplossen. Zo voorkom je dat je allerlei technieken toepast die eigenlijk niet bij de oorzaak van jouw premature eja culatie passen. Lees dus snel verder!

Als we kijken naar oorzaken van te snel klaar komen, kunnen we eigenlijk twee categorieën onderscheiden: lichamelijke oorzaken en mentale oorzaken. Waarschijnlijk zijn lichamelijke oorzaken de eerste waar je aan denkt. Het is immers een ‘fout’ van je lichaam dat je te snel klaar komt.

Dat klopt voor een deel; sommige mannen hebben inderdaad last van premature eja culatie door lichamelijke oorzaken. Dit kunnen bepaalde ziektes zijn, maar ook tekenen van een ongezonde levensstijl. Hier een lijst met mogelijke oorzaken..

Lees ook  Zo werd advocaat Derk Wiersum doodgeschoten - Uiterst laf!

Oorzaak 1: Diabetes

Veel mannelijke diabetespatiënten hebben te maken met vroegtijdig klaar komen. Deze seksuele aandoening komt dan ook veel vaker bij hen voor dan bij gezonde mannen. Op welke manier diabetes precies vroegtijdig klaar komen veroorzaakt, is nog onduidelijk.

Oorzaak 2: Prostaataandoeningen

Onderzoekers hebben bepaalde ideeën over hoe het komt dat mensen te snel klaar komen door diabetes. Het is mogelijk dat diabetes de werking van het molecuul stikstofoxide vermindert. Stikstofoxide speelt een rol in het vaatstelsel en het sympathische zenuwstelsel, die van belang zijn voor vroegtijdig klaar komen.

Daarnaast verstoort diabetes bepaalde hormoonspiegels, waaronder die van serotonine en dopamine. Disregulatie van serotonine en dopamine zijn gelinkt aan vroegtijdig klaar komen. Echter zijn dit nog maar speculaties, dus een hele duidelijke directe link tussen diabetes en vroegtijdig klaar komen is er nog niet.

Oorzaak 3: Medicijngebruik

Hoewel er medicijnen bestaan om vroegtijdig klaar komen tegen te gaan zijn er ook medicijnen die het probleem juist veroorzaken. Het vroegtijdig klaar komen is een bijwerking van deze medicijnen.

Een voorbeeld hiervan is een medicijn tegen de ziekte van Parkinson. In een studie kwam naar voren dat mannen die medicijnen tegen deze ziekte namen, last kregen van vroegtijdig klaar komen (bron). Zo zijn er nog wel meer medicijnen die vroegtijdig klaar komen kunnen veroorzaken. Slik je dus bepaalde pillen? Kijk dan eens goed in de bijsluiter of te snel klaar komen een bijwerking is.

Lees ook  Lichaam gevonden bij zoektocht naar vermiste Koen 17

Oorzaak 4: Alcoholgebruik
Alcoholgebruik is gelinkt aan zowel vroegtijdig klaar komen als er*ctiestoornissen (bron). Alcohol zorgt ervoor dat je remmingen verminderen, en dat je minder controle hebt over je lichaam. Minder controle zorgt ervoor dat je ook niet meer kunt bepalen wanneer je klaar komt.

Oorzaak 5: Ongezonde levensstijl

Een ongezonde levensstijl in het algemeen kan ook een oorzaak zijn van vroegtijdig klaar komen. Veel vet en suikers eten en weinig bewegen wordt geassocieerd met verschillende lichamelijke problemen. Voorbeelden hiervan zijn verlaagd HDL-cholesterol, verhoogde bloeddruk en een hoge bloedsuikerspiegel.

Deze aandoeningen worden samen ook wel het metabool syndroom genoemd. Hiervoor geldt weer dat het gelinkt is aan vroegtijdig klaar komen. Je kunt hier wat aan doen door meer te bewegen en gezonder te eten. Simpele dingen als de trap nemen in plaats van de lift, en te wandelen in plaats van de tram te pakken helpen al erg!

Humberto Tan heeft een haartransplantatie ondergaan

Man kijkt even op Google Earth en lost 22 jaar oude verdwijningszaak op