in

11-jarig meisje vervult de eenvoudige wensen van patiënten van verzorgingstehuizen.

Deze 11-jarige meid kan misschien niet echt toveren, maar ze verovert de harten met haar magische missie om de wensen van patiënten van verzorgingstehuizen te vervullen.

Ruby Kate Chitsey werd geïnspireerd nadat ze vorige zomer haar moeder Amanda hielp bij haar werk.

Amanda verleent assistentie aan de patiënten van vijf verschillende verzorgingstehuizen in het Amerikaanse Arkansas. Toen Ruby Kate een van die tehuizen bezocht, zag ze een van de bewoners door het raam staren.

De jongedame was verward want het enige wat er te zien was, was iemand die een hond uitliet.

“Ik vroeg: ‘Pearl, wat is er zo belangrijk?’ Ze vertelde me dat het haar hond was die ze 12 jaar gehad had, en dat ze niet wist wanneer ze hem terug zou zien”, zei Ruby Kate.

“Het gezicht van Pearl was zo droevig. Van alle dingen die ze zou kunnen wensen, zou ze wellicht gewoon vragen dat haar hond wat vaker op bezoek mag komen.”

Lees ook!
Politie: ‘Geen kwade bedoelingen marktverkoper die kind beertje met camera gaf’

Pearl kon haar hond niet zien omdat ze er zelf niet meer voor kon zorgen. De meeste Amerikaanse verzorgingstehuizen worden gesubsidieerd door de overheid, en de patiënten hebben slechts 35 euro om uit te geven aan extra dingen buiten het tehuis of op de kamer.

Dat betekent dat heel wat bewoners slechts 35 euro ter beschikking hebben voor luxe dingen zoals naar de kapper gaan, een nieuwe broek – of hondenvoer.

“Ik ben 11, en zelfs ik heb genoeg geld gespaard in mijn spaarvarkentje om Pearl wat meer bezoekjes met haar hond te geven”, zei Ruby Kate.

Daarop besloot de jongedame om nog meer wensen van bejaarde bewoners te vervullen. Ze greep haar notitieboekje en klopte deur aan deur aan bij de bewoners.

Ze vroeg hen: “Als je drie wensen zou mogen doen, wat zou het dan zijn?”

Lees ook!
Expeditie Robinson Dominique Hazeleger plaatst tegenwoordig behoorlijk pikante kiekjes:

Sommige bewoners wensten gewoon een nieuwe broek, anderen droomden hardop van fastfood. Een vrouw wenste zelfs om naar een waterpark te kunnen gaan, gewoon om andere families plezier te zien maken.

“Het was voor iedereen een geweldige ervaring”, zei de moeder van Ruby. “Je verwacht dat mensen een miljoen dollar of een nieuwe auto zouden vragen, maar dat doen ze niet. Ze willen snacks of gewoon een broek die past.”

Ruby Kate lanceerde vervolgens haar ‘Three Wishes Project” om geld in te zamelen voor de wensen van de patiënten.

Haar moeder hielp haar om een GoFundMe pagina en een Amazon verlanglijstje op te richten. Sinds de creatie van de pagina’s in november werd er al meer dan 25.000 euro ingezameld.

De donaties hielpen om kledij te kopen, hoorapparaten, voedsel, schoenen en het meest gevraagde item onder de bewoners: dierenvoer!

Deel dit verhaal met je vrienden als ook jij hier zo vrolijk van werd!

Dj Wef sluit nieuwe liefde relatie met Ronnie Flex niet uit.

Johan Derksen spuwt flinke kritiek over de hazesjes.